KAFFE + BÆREKRAFT = SANT!

Kaffemakeriet samarbeider med Solberg & Hansen, som siden 1879 har jobbet med å finne verdens beste råvarer og foredle dem til ferdige produkter som fremmer kvalitet og smak på best mulig måte. All erfaringen har gitt de en unik kompetanse. Måten de handler kaffe på, direkte handel, er en av de beste handlemåtene for bærekraftig kaffe. Gjennom reiser knytter de relasjoner til kaffebønder og leverandører over hele verden, og historiene bak produktene blir derfor unike.

Bærekraft og rettferdig handel har blitt grunnleggende verdier i bransjen. Samtidig er det vår viktigste kvalitetssikring. Gjennom reiser og tette samarbeid kan vi følge råvaren helt tilbake til kaffeblomstens første skudd. Det er takket være denne sporbarheten at vi får tak i grønne bønner og teblader som holder eksepsjonelt høy kvalitet.

Kaffe skal ikke bare smake godt, den skal gjøre godt. Direkte handel er en av våre viktigste oppgaver og gjelder alle våre kaffeinnkjøp. Våre innkjøpere jakter verden rundt etter den beste kaffen, og besøker alle land vi handler kaffe fra. Ved å knytte gode relasjoner med våre kaffebønder, gir vi rom for langvarige samarbeid. Forutsigbarhet og rettferdige priser skaper trygghet for hele samfunn. Det bidrar vi til bedre velferd, sosiale forhold og skolegang for mange mennesker. Det gir en ekstra dimensjon til kaffekoppene vi drikker hver dag, som er verdt å ta med seg.

Vår kaffe er handlet direkte etter bærekraftige prinsipper, og slik skaper vi langsiktige relasjoner med dedikerte og dyktige kaffebønder på tvers av land og kontinenter.